Tot pe drumuri…



Acum câteva zile m-am întors acasă din Chamonix… 2.200km, două zile pe drum, dintre care o zi doar în România. Am fost plecat pentru o săptămână, împreună cu Kaiacu…

Planuri mari, năruite de o zăpadă jalnică pe o vreme splendidă (primele zile)… şi mai apoi de o vreme execrabilă, ploaie în oraş şi ninsoare pe sus.
Din fericire, am apucat să facem un culoar destul de fain (400m, mixt, mobile, dificultate ??). Vreo 14 ore de căţărare şi retragere în rapel. Apoi încă vreo 2 ore pe schiuri.

De pe Aiguille Verte, cu o zi înainte, ne-am retras la timp, ca să nu ne scurgem cu tot cu zăpadă şi bolovani.

Alpii rămân o zonă de alpinism faină, cu acces/retragere facilă şi confort – pe cât posibil… departe de aspectul jalnic al refugiului Coştila şi de mizeria fizică din Carpaţii noştri, în general.

Mai înainte de a pleca în Chamonix, am tras o viteză şi prin Austria, zona Wilder Kaiser (Ellmau), împreună cu Liuba. Relaxare şi distracţie pe schiuri!

În acest weekend o să fiu plecat iarăşi, de data asta în Tatra Înaltă. Aproape de noi şi cu o rocă excelentă, Tatra este o zonă fantastică, ce mă atrage an de an… începând cu 2005.

Sper ca în acest an să ne bucurăm de condiţii meteo ceva mai bune decât anul trecut când, de pe Lomnicky ne-am dat jos în plină furtună (rapel legat de balustrada barului de pe vârf – excelent!). Nu mai amintesc de ascensiunea spre Gerlach – cel mai înalt din masiv – pe care am anulat-o datorită riscului uriaş de avalanşă şi a ninsorii ce ne orbea.

După ce mă întors din Tatra, mă aşteaptă încă o acţiune cu copii de la şcoala din satul Chiraftei – de data asta cu busolele, dacă permite vremea – apoi vine căldura şi se deschide sezonul de stâncă.

Trebuie să mă gândesc concret şi la proiectul propus de Dan, împreună cu Societatea Română de Cardiologie. Ar trebui să facem ceva fain!

Publicitate
Categorii: Educație și etică alpină | Etichete: , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: