Despre şosetele Sealskinz


Despre Sealskinz şi produsele lor în general, importate în România de către magazinul Rucksack, am vorbit într-un articol precedent. De asemenea, într-un alt material am publicat o serie de întrebări şi răspunsuri privind modul de funcţionare şi comportamentul acestor produse, în diferite situaţii.

În prezentul articol, vreau să prezint mai multe detalii despre şosetele Sealskinz (modalitate de întreţinere, tipuri de şosete, dimensiuni…) informaţii utile celor care deja le folosesc.

Cum întreţin ciorapii

Şosetele Sealskinz sunt gândite pentru a fi spălate în maşină automată, la o temperatură de maxim 40 grade Celsius. Se pot spăla şi manual, în apă la o temperatură mai scăzută.

De ce maxim 40 grade? Membrana impermeabilă este laminată (lipită) între interiorul din lână de merinos şi exterior rezistent la uzură. Dacă temperatura de spălare depăşeşte 40 grade, adezivul ce lipeşte această membrană „se topeşte”, şosetele pierzându-şi proprietăţile de impermeabilitate.

Spălarea şosetelor Sealskinz nu necesită un detergent special!

Ca orice alt echipament cu membrane speciale, şosetele nu se vor usca pe calorifer, sobă sau în imediata vecinătate a altor surse de căldură, din motivul amintit mai sus. Fiind windproof, ele trebuie întoarse cu interiorul de lână merinos în exterior şi uscate pe ambele părţi.

Bineînţeles, şosetele nu se vor călca cu fierul de călcat!

Dimensiunile şosetelor Sealskinz

Ele sunt comercializate pe mărimi standard (S/M/L/XL), intenţionându-se într-un viitor nu foarte îndepărtat, să se producă şi şosete mărimea XS.

S: mărimea 36-38 (3-5UK)

M: mărimea 39-42 (6-8UK)

L: mărimea 43-46 (9-11UK)

XL: mărimea 47-49 (12-14UK)

Şosetele „Thermal Liner” care se folosesc în interiorul ciorapilor waterproof, pentru creşterea protecţiei termice, se comercializează în două dimensiuni (M/L), care acoperă toate numerele.

Tipuri de şosete

Sealskinz produce ciorapi în 5 lungimi diferite, numerotate cu numere, de la 1 – cel mai scurt (ciclism, alergare) la 5 – cel mai lung (pentru cizme, clăpari).

De asemenea, sunt produse şosete de 4 grosimi, numerotate de la 1 – cel mai subţire (ciclism, alergare) la 4 – cel mai gros (drumeţie, alpinism).

Publicitate
Categorii: Echipament - cărți | Etichete: , , , , , , , , , , | 2 comentarii

Navigare în articol

2 gânduri despre „Despre şosetele Sealskinz

  1. Paul

    E vreo problema daca se adauga balsam de rufe cand se spala sosetele? Multumesc.

    • Tipul de detergent sau de balsam folosit la spălatul șosetelor, nu este important, deoarece membrana impermeabilă nu este microporoasă (așa cum este membrana Gore-tex, de ex.). Esențială este temperatura de spălare, așa cum am scris în acest articol.
      Așadar, nu este nici o problemă dacă adăugați balsam la spălarea șosetelor Sealskinz.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: