Ce este nou la Wild Country…


An de an, începând cu vara anului 1994, pe malul lacului Constance (Germania) are loc cel mai mare târg de echipament outdoor din lume.

Accesibil doar celor implicaţi în industria outdoor (producători, distribuitori, vânzători etc.) și nu publicului larg, târgul adună anual tot ceea ce se produce în lume, în acest domeniu (drumeţie, alpinism, căţărare, alergare, camping…), de la încălţăminte, îmbrăcăminte, până la pitoane, frienduri şi căşti… Cu această ocazie, de altfel, se acordă anual şi trofeul „Outdoor Industry Award” despre care am mai vorbit într-un articol anterior, pentru cele mai bune inovaţii în domeniu.

Ca să ne dăm seama de amploarea acestui târg (care deși are loc într-un orășel, este cel mai mare târg din lume) trebuie doar să ne uităm puţin la cifre. Prima ediţie (1994) a adunat la un loc 231 de firme expozante, fiind aproape 5.500 de vizitatori. Anul acesta, pe durata a patru zile s-au adunat 868 de firme expozante, în 12 hale industriale uriaşe şi aproape 20.500 de vizitatori. În cei 16 ani, târgul a crescut de aproape 4 ori!

Cu această ocazie, prietenii şi partenerii de la legendara firmă Wild Country ne-au dezvăluit aşii din mânecă, la ce au lucrat ei în ultima perioadă…

Friendul HELIUM

Cine s-a căţărat cu protecţii mobile pe trasee alpine, ştie cum este să te mişti „full” echipat cu nuci, frienduri, bucle de chingă… şi altele care atârnă pe tine şi se adaugă la greutate.

Ei bine, din primăvara viitoare, pe piaţă vor intra noile frienduri produse de Wild Country numite „Helium”. Cum arată acest nou model, poate fi văzut în imaginea de mai jos.

Ce este diferit?

În mod esenţial diferă

–          Greutatea: în medie mai mică cu 6%.

–          Raza de acţiune: mai mare cu 20%;

–          Cablul metalic este mai lung – acces mai uşor la mâner!;

Noul setul va fi format din 9 piese (în loc de 11), dar va acoperi aceleaşi dimensiuni;

Noutăţile sunt următoarele

–          Un ax nou, forjat;

–          Apariţia buclei metalice închise – utilă mai ales pentru căţărarea artificială;

–          Nou design la mânerul trăgaci;

–          Arcurile de la came sunt modificate;

–          Manşon de protecţie al cablului metalic;

–          Modalitatea de etichetare mai simplă şi mai vizibilă;

–          Bucle dynema mai lungi;

–          Îmbinare metalică cablu-ax mai scurtă;

Pentru că s-au dovedit extraordinar de bune, în cei peste 30 de ani de utilizare, Wild Country a păstrat de la friendul original următoarele:

–          Unghiul camelor de exact 13,75 grade;

–          Camele montate pe un  singur ax;

–          Un singur cablu metalic pentru prindere;

–          Sistemul de blocare a camelor;

–          Mânerul plin

Dispozitivul ROPEMAN Mk1-2-3

Cunoscut în România mai ales ca un înlocuitor al nodului prusic, dispozitivul Ropeman este cu mult mai mult decât un dispozitiv foarte rapid de auto-salvare…  Este util pentru sistemul de scripeţi, pentru salvare din crevase, pentru căţărare în tandem (simultană), pentru filarea mai multor secunzi (împreună cu un dispozitiv de filare)…

La această ediţie a târgului, a fost prezentat prototipul noului model numit „Ropeman MK3”. Pe lângă noua formă a camei, ropemanul MK3 are părţile mobile forjate. Astfel, el poate fi folosit cu succes pe corzi între 7,7-11mm diametru şi mai mult decât atât, el poate fi folosit şi pe bucle de chingă, permiţând astfel ajustarea rapidă şi simplă a regrupărilor.

La modelul clasic de ropeman MK1, cama a fost înlocuită cu oţel inoxidabil, ceea ce îi permite să fie utilizat inclusiv pe corzi de 8,5mm grosime.

Pe măsură ce se aproprie momentul de lansare a acestor noi produse, Wild Country va reveni cu informaţii suplimentare pentru toţi cei interesaţi, inclusiv pentru căţărătorii români, mulţumită reprezentantului său pe piaţa din România – magazinul Rucksack.

Publicitate
Categorii: Echipament - cărți | Etichete: , , , , , , , , , , , | Lasă un comentariu

Navigare în articol

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Blog la WordPress.com. Tema: Adventure Journal de Contexture International.

%d blogeri au apreciat: